Új autószervízt találtam!

Végre van egy autószervíz, ahová bátran hordhatom a kocsimat!

Már néhány éve boldogít az autóm, de nemrég végre lejárt a márkakereskedőhöz kötődő garanciám. Addig nagyon ügyelnem kellett rá, hogy nehogy valami baja legyen a kocsinak, mert az ottani díjak igazán megterhelők egy egyszerű ember számára. Szóval boldogan vártam azt az időt, amikor végre megválaszthatom én magam, hogy melyik autószervízbe járok. Mindenképpen egy hozzám közeli szerelőhöz akartam járni, és az ár sem volt mindegy. Igen ám, de innentől kezdve magára van hagyva az ember, így csak az internetes vélemények alapján tudtam egy képet formálni arról, hogy milyen is lehet egy-egy autószervíz. Ami nem is okozott különösebb gondot, egyfajta kihívásként gondoltam arra, hogy végigjárom az összes olyan helyet, ami jobb értékelést kapott. Így találtam meg a tökéleteset.

Miről ismerszik meg a jó autószervíz?

A válasz összetettebb, mint azt elsőre gondolná az ember. Fontos, hogy közel legyen, hiszen az autót el is kell hozni, és vitetni bizonyos esetekben. A kiszállási és elszállítási költség ilyenkor a távolságtól is arányos, illetve nehéz megoldani a hazaszállítást is. Ilyenkor mi magunk pattanhatunk taxiba vagy juthatunk el az autószervízbe tömegközlekedéssel, vagy kérhetjük, hogy hozzák házhoz az autót. Az ilyen apró extra költségek is sokat számítanak a hatalmas javítási költség mellé esetleg. És persze ott van önmagában a javítási költség is, amellyel vigyázni kell. Pénzéhes helyek a felhasználók tudatlanságát kihasználva próbálnak meg még működő alkatrészek cseréjére rávenni embereket. Az ilyen helyeket jobb elkerülni, hiszen egy motorcsere nem mindennapi javítás, és nem kis költségekkel jár. Ugyanakkor alapos átnézéseket szeretnénk. Nem csak arra vonatkozóan, hogy megfelelő legyen az olajszint, a fékolaj szintje, a féktárcsák és a fékbetét állapota, hanem fontosak olyan dolgok is, amikre mi magunk nem is gondolnánk. Hányszor jut eszünkbe, hogy megfelelően működik-e például a sebességmérő vagy a benzin szintmérője? A sebességmérő apró eltérései is sokezer forintunkba kerülhet. Hiába megyünk saját magunk szerint éppen ötvennel lakott területen belül, hogyha valójában ötvenkettő a hivatalos sebességmérő szerint ez a sebesség, és máris a kezünkbe kaphatunk egy csinos összeget. Fontos a kerekek épsége, az alváz jó állapota, a lámpák fényereje is. Apró dolgok ezek, azonban annál fontosabbak, hiszen a testi épségünk veszélyeztetését jelenti akár egyetlen kiégett lámpa is, amely nem ad megfelelő jelzést a többi közlekedő számára. A jó autószervíz azonban nem elég, hogy megfelelő szolgáltatást nyújt, az is fontos, hogy hogyan teszi mindezt. Legyen akármilyen profi is egy szakember, sajnos sokat ront vagy dob az egész üzleten, hogy mennyire kedves és felhasználóközpontú a szolgáltatás. A last minute szerelések bevállalása, az „éjszaka közepén is hívhatsz” és az általános kedvesség teszi igazán sikeressé az üzletet. Nőként számomra az is fontos, hogy ne csak félszavakban beszéljenek, hanem egy kicsit jobban magyarázzák el, hogy mi is történik a kocsimmal, hiszen a szakszavakat annyira nem értem, és nem szeretek úgy kisétálni, hogy bár elmondják, mi a probléma, az adat nem vált információvá a fejemben. Igen, erre is volt példa. Az autószervízből kijőve azt sem tudtam, hogy nagyjából mennyi időbe fog telni a javítás, hogy melyik része hibásodott meg a kocsinak, csak azt tudtam, hogy nem úgy viselkedett, ahogy korábban. Egy ilyen kevésbé informatív kiszolgálás negatív érzetet tud hagyni az emberben, ezért az ilyen helyeket a profizmusuk ellenére is kerülöm.

A tökéletes autószervíz számomra: a Cool-Mobil

Végül égül a Cool-Mobil autószerviz mellett döntöttem. Itt mindent megtaláltam, amit kerestem korábban egy autószervízben. Az egész személyzetet nagyon kedvesnek találtam, a kiszolgálás kiváló. Mindig tudom, mennyi ideig kell legalább megközelítőleges időpontban otthagynom az autómat, az árak előre tisztázottak, a honlapon rengeteg árat is találunk, így igazából ellenőrizhető is a munka tisztasága. Én ezért is szeretem.

Tapasztalatom az autószervízről

Sok helyet megjártam tehát, és nehéz volt olyan helyet találni, ahol igazán segítőkészek az emberek, de sok vezetőnek még olyan dolgokat is nehezére esik megjegyezni, hogy milyen intézkedéseket tegyen télen a kocsi védelme érdekében vagy hogy hogyan kell megfelelően ellenőrizni a kocsi állapotát. Itt azonban nyugodtan lehet kérdezni és tudatlannak tűnni, nem nevetés vagy furcsa pillantás lesz a válasz, hanem valódi és informatív replika. Eltartott egy ideig a keresgélés, és persze semmi sem lehet tökéletes, de talán ez a hely az, ami számomra leginkább megtestesít egy autószervízt. Ide bátran be merem adni a kedvenc kis kocsimat, nem kell félnem attól, hogy mi fog történni vele, ha szakmailag nem túl gyakorlott ember kezei közé kerül. Nekem már ezért is megérte, és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet, ami nekem nagy súlyt vett le a vállamról. Szerintem mások számára is hasonlóan kellemes élmény lesz, ha egyszer itt javíttatják az autójukat.