Az újratölthető műanyag kávékapszula zsenialitása

Mi az az újratölthető műanyag kávékapszula?

Akik igazi nagy kávé rajongók, biztosan kóstoltak már kapszulás kávét. Sokan esküsznek rá, hogy selymesebb, krémesebb, az ízek sokkal jobban kijönnek és mindig ugyanolyanok, szemben a frissen főzött hol ilyen, hol olyan ízvilággal. Ráadásul nem kell mosogatni és hamarabb kész is a kávénk. Ez pedig reggelente nem mindegy. De még az elhivatott kávékapszulások közt is kevesen tudják, mi is az újratölthető műanyag kávékapszula?

A dolog lényege persze ott búvik a névben: újratölthető. Az újratölthető műanyag kávékapszula valahol egy válasz korunk egyik nagy problémájára – legalábbis a kapszulás kávék terén. Ugyanis az újratölthető műanyag kávékapszula nos, újratölthető. Nem kell kidobni, a szemétbe hajítva tűnődni, hogy akkor most kommunális vagy műanyag szemét, és ha utóbbi, muszáj-e elmosni? Nem, egyszerűen újratöltetjük őket, hasonlóan a szódás rendszerekhez. Ha nem ismernéd, sok helyen, általában kisebb üzletekben kapni olyan szódásszifont, amihez ugyan megvesszük első vásárláskor magát a szifont is, viszont onnantól kezdve az üreset visszavihetjük a boltba és vihetjük azonnal a teli másikat. Ilyenkor már csak a szódát magát fizetjük, a szifont nem.

Miért az újratölthető műanyag kávékapszula?

Mert mennyei! Engem kilóra megvett, amikor először próbáltam. Alapvetően is kapszulás ízekre esküszöm a klasszikus kotyogós helyett, de tény, hogy ehhez a lustaságomnak is köze van. Ugyanis félkábán, amikor reggel az összetett gondolkodástól még visszatart, hogy még nem ittam meg az újratölthető műanyag kávékapszula csodás italát, én nem állok készen arra, hogy őrölt kávét precízen helyezgessek aprócska kanállal bármekkora tárolóba. Rendre akkora dzsuva maradt utánam, hogy mind a húsz körmömről lekapott az asszony – igen, a lábkörmeimről is.

Úgyhogy az újratölthető műanyag kávékapszula már eleve profilomba vág, mert, hogy kávékapszula. Kiválasztom, beteszem, benyomom. Ha rosszat választottam is, mert félkómásan benéztem a színt, azért még kávé a kávé. Koffeinmenteset pedig pont ezért nem tartunk otthon.

Milyen az újratölthető műanyag kávékapszula ízvilága!

Mesés! De tényleg. Kellemesen krémes az állaga, ha kell lágy és tejszínes, ha kell, mézes és fahéjas, de ha épp arra van szükségem, karakteres, férfias és határozott. Az arabica az én kedvencem, bár mostanában a savasabb pörköléseket is kedvelem. Lényeg a lényeg az újratölthető műanyag kávékapszula kiválóan hozza azokat a kapszulás kávéknál jól megszokott ízeket, amiket én é a család nagyon szeretünk – mert a gyereknek azért a forró csoki kell. Nem szoktam utána ízesíteni egyáltalán.

Hogyan használd az újratölthető műanyag kávékapszula szemeket?

Hát én már a beszerzésnél zavarba szoktam jönni. Mert újratölthető műanyag kávékapszula is annyi van, mint égen a csillag, igen széles a választék. Úgyhogy azt nem mondhatnám, hogy már az összeset végigkóstoltam, de egy tekintélyes mennyiséget leteszteltünk közösen a feleségemmel. Ő inkább az ilyen félig kávé melanzsos meg cappuccinos dolgokért van oda. Annál több rendes kávé jut nekem!

Aztán, ha megvan a kiszemelt szállítmány, csak fogjuk, és otthon betesszük a kapszulás kávéfőzőbe azt, amelyiket épp inni szeretnénk. Nyilván a gép működjön megfelelően, legyen feltöltve, kitisztítva, stb. De ezt vélhetően már tudja, aki használt valaha kapszulás kávéfőzőt. Úgyhogy őszintén, az újratölthető műanyag kávékapszula semmivel sem bonyolultabb használatra, mint a klasszikus kapszulák. Csak újratölthető.

Ahelyett, hogy kidobnánk, visszacaplatnánk a boltba másikért, nem dobjuk ki, hanem gyűjtjük. Aztán visszavisszük a boltba, amikor egyébként is elcaplatnánk utánpótlásért. Persze nem a szemünk láttára fogják őket ott helyben újratölteni, de kapunk helyettük olyat, ami már újratöltött és kész.

Bevált az újratölthető műanyag kávékapszula?

Nálunk abszolút! Semmivel sem kerül többe, mint a klasszikus kávékapszulás megoldás, viszont nem termelünk szemetet! És ez nem csak a magunk lelkiismerete miatt fontos, hanem a gyereknevelésben is jó példa. A fiunk már ebbe szokik bele. Neki nem kell majd külön magyarázni, hogy azért fontos az élővilág védelme, mert. Hiszen egész hat évnyi kis életében ezt csinálta, így nőtt fel. Persze az újratölthető műanyag kávékapszula nem lesz számára így azonnal a környezetvédelem magasztos eszköze. De beépül a mindennapjaiba ez is, és erre kifejezetten büszkék vagyunk.

Közben pedig anya és apa élvezi az újratölthető műanyag kávékapszula krémes, karakteres ízeit és elnézegeti, ahogy a nagy komoly fiacskájuk kávéscsészébe kéri a forró kakaóját, hogy eljátszhassa a nagy felnőttes kávézást. Bár a boltba azért nem feltétlenül szeret eljönni velünk, mert a sorban állás unalmas.