Miért választják olyan sokan az Immergas gázkazán termékeit?

Az Immergas gázkazán története

Mikor európaiak ezrei sereglettek Amerikába, a nagy lehetőségek hazájába, sokan dédelgettek álmokat, hogy majd ott megcsinálják a szerencséjüket. Hallani is cégtörténeteket, amik szinte hobbiként indultak és pár évtizeden belül nemzetközi óriásvállalattá nőtték ki magukat. Hasonló múltért azonban nem kell olyan messzire mennünk, elég csak a szomszédba. Az Immergas gázkazán gyártó is egy garázsban kezdte. Történetesen 1964-ben jegyezték be a céget, és akkor még nem volt már, mint három olasz férfi merész ötlete a megélhetésre. A gázkazánok elterjedésével azonban a cég is elkezdett ezekre a termékekre szakosodni és ennek köszönhetően hamar képes volt piacvezetői pozíciót nyerni.

Az Immergas gázkazán mellett szolár berendezéseket, melegvíz tárolókat, radiátorokat és más fűtéstechnikai berendezéseket is gyárt. Mérnöki fejlesztések és felhasználói visszajelzések, szakembereik kutatása alapján igyekeznek a háztartások szinte minden igényére megfelelő terméket kínálni. Mitől jó azonban az Immergas, mi az, amiért bátran ajánlják szakemberek Magyarországon belül és kívül?

Az Immergas gázkazán hazai berkekben

A hatvanas évek végére Olaszországban már ismert név lett az Immergas gázkazán gyártó, ám még sok víz folyt le a Dunán, mire itthon is meghonosodott a márka. A magyar leányvállalat 2004-ben került csupán bejegyzésre, ugyanakkor nem volt ez afféle tessék lássék jelenlét, két éven belül a legdinamikusabban startoló magyar cég díjával tüntették ki.

Ez cseppet sem véletlen, hiszen az első időszakban a cég egy országos hálózat kiépítését, a helyi szakember gárda feltérképezését és a mérnöki állományuk feldúsítását tűzte ki célul. Ez pedig nem kis munka. Ez pedig számunkra, felhasználókra is kifejezetten pozitívan hat. Egyrészt az Immergas gázkazán nem egészen Olaszországból, csak a szomszédos szlovák Poprádból érkezik hozzánk. Másfelől bármi kisebb hiba, alkatrészcsere pár napon belül akár fűtésszezon közepén is megoldható, hála a mára kifogástalanul működő szervízhálózatnak.

Emellett az Immergas gázkazán újítások, fejlesztések azonnal eljutnak a hazai szakember gárdához, hiszen foglalkoztatásukról és képzésükről egyaránt gondoskodik a cég. Ez persze neki is jól felfogott érdeke. Fontos, hogy a helyi viszonyokban és az Immeras technológiájában egyaránt jártas szakemberek kezeljék a beüzemelés során a készülékeiket. Ennek pedig végeredményben a felhasználó élvezi az előnyeit: precíz tervezés, pontos kivitelezés, hatékony beüzemelés.

Az Immergas gázkazán a minőségen túl

Valójában az, hogy az Immergas gázkazán kiválóan működik, alapelvárás lehetne egy technikai berendezésnél. Mégis kiemelném ezt az aspektust is, mert a megbízhatóság egy ilyen nagy értékű és kulcsfontosságú berendezésnél cseppet sem elhanyagolandó. A cég sem kételkedik igazán saját képességeiben és az elvégzett munkában: 2010 óta minden az Immergas szakemberei által beüzemelt készülékre öt év jótállást vállalnak. Ezt olyan online forgalmazók esetén is biztosítják, mint a Ventil.

A minőség mellett látványra sem utolsók ezek a készülékek. A legtöbb mérnöki berendezés funkcionalista, és hagyomány szerint elég otromba berendezéseket találunk még a legtöbb háztartásban. Az elmúlt évtizedekben azonban a minőség mellett funkcióvá vált a küllem is, hogy a termék beilleszthető legyen a lakásba. Így az Immergas gázkazán dizájnjai is teret engedtek az olasz tervezői léleknek, szem előtt tartva, hogy ez semmiképpen se menjen a hatékonyság rovására.

A környezettudatossági szempont napjainkra már szinte minden iparágba begyűrűzött, hol lehetne ezt jobban tetten érni, mint a fűtéstechnikában? Az Immergas gázkazán mellett megjelentek a szolár termékek is, illetve a régi modelleket az energetikailag kedvezőbb fejlesztések váltották fel. Ma már minden Immergas termék megfelel a legszigorúbb nemzetközi elvárásoknak és lehetőséget kínál a fogyasztóknak, hogy megújuló energiák felhasználásával támogassák kazánjuk működését.

Az említettek kiváló előnyök, de önmagukban nem lennének elegendők, ha nem társulna hozzájuk egy széles Immergas gázkazán kínálat. Kis mérettől a nagyig, falra szerelhető vagy álló és otthoni teljesítménytől a lakóépület ellátására is alkalmas berendezések minden fajtája megtalálható a termékeik között. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a cég választékában minden vásárló megtalálja kompromisszumok nélkül az ő adott helyzetében legmegfelelőbb készüléket.

Az Immergas gázkazán beüzemelése

Összességében az Immergas gázkazán egy olyan termék, ami ritkán okoz csalódást. Ellenben minden esetben fontos figyelmet fordítani a beüzemelésre, nem véletlen, hogy az a bizonyos öt év garancia is feltételekhez kötött. Ezek közül a legsarkalatosabb az Immergas által igazolt szakember.

Ez annál is inkább fontos, mert a kazán mindig egy rendszer része, csak abban a közegben értelmezhető a teljesítménye is. Már a kiválasztásnál érdemes konzultálni az Immergas gázkazán kínálatot jól ismerő eladóval, szerelővel. Ugyanis a teljesítmény megállapítása nem feltétlenül egyszerű, tudnunk kell, mekkora teret, milyen módon fűt, csak a fűtés, vagy a melegvíz ellátás a dolga, hány készülék lesz még rákötve. Ha a kínálatból megtaláltuk a számunkra megfelelőt, még akkor is fontos, hogy jól összehangolt rendszerben dolgoztassuk és ez megint olyasmi, amit leginkább egy jó szakember tud számunkra elvégezni.