Mindenre van megoldás: ittas vezetés ügyvédi segítséggel

ittas vezetés ügyvéd1_4

Hogyha megtörténik a baj: az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatással vagy anélkül?

Bizonyára sokan kerültek már olyan helyzetbe, hogy az ittas vezetés ügyvédi segítséggel kerülhetett csak megoldásra. Nem számít, milyen pici a baj, az alkoholos befolyásoltság alatti vezetést nagyon komolyan veszik büntetés szempontjából. Éppen ezért, nem csak akkor kell felkészültnek lennünk, ha már megtörtént a baj, hanem már a vezetői engedély megszerzésekor tisztában kell lennünk a lehetséges következményekkel. Éppen erről fog szólni ez a bejegyzés, tehát hogy a körülmények függvényében milyen kimenetelre számíthatunk ügyvédi segítséggel vagy anélkül, mire kell figyelnünk az ügy menetének egyes fázisaiban, és mit kerüljünk inkább el.

Mit tegyünk? Ittas vezetés ügyvéd közreműködésével

Ahhoz, hogy pontosan megértsük, hogy mit is jelent az ittas vezetés, először magát a fogalmat kell egy kicsit jobban körülhatárolni. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, így mindennemű alkohol fogyasztása vezetés előtt tiltva van, azonban a tényleges büntetés tekintetében egyáltalán nem mindegy, hogy egy kupicával ivott az ember, vagy állni sem tud a részegségtől. Emellett persze az sem mindegy, hogy milyen feltételek mellett szondáztatták az embert. Ha egyszerűen egy közúti ellenőrzés során derül ki a dolog, tehát semmilyen kár nem történt, megint csak sokkal jobban jártunk, mintha személyi vagy értékbeli kárt okoztunk volna.

 

ittas vezetés ügyvéd1_3

Először beszéljünk tehát kicsit az alkoholos befolyásoltság mértékéről. Természetesen, nem minden esetben beszélhetünk még ugyanannyi ital elfogyasztása esetén sem ugyanolyan büntetésről. Az emberek különböző alkoholtűrő képességgel rendelkeznek, így teljesen egyedi lesz összességében minden eset. Mégis, vannak bizonyos alkoholkoncentrációs értékek, amelyek meghatározzák az egyes büntetések esetleges mértékét, ezek alapján állapítják meg az ittasság komolyságát. Minél nagyobb koncentrációról beszélünk, annál komolyabb ügyről is van szó, így annál jobban szükség lesz az ittas vezetés ügyvédi segítséggel való megoldására.

A táblázatokat könnyen meg lehet találni az interneten, hogyha az ember jó helyen keresi azt. Ehhez egy hivatalos ügyvédi oldalt szeretnék belinkelni, ahol nem csak pontosabb tájékoztatást kaphatunk az ilyen ügyekről, de akár közvetlenül is felkereshetünk itt egy ügyvédet: https://ittasvezetesugyved.hu/.

Az ittas vezetés ügyvéddel: ebben tud a segítségünkre lenni

Az ittas vezetés ügyvédi segítsége akár a legkisebb büntetés esetében is jól jöhet az ember számára. Az ilyen jellegű kihágást a BTK igen komolyan veszi, éppen ezért egy gyenge büntetés is meglepően szigorúnak tűnhet, hogyha nem vagyunk jártasok a dologban. A vezetéstől való eltiltás például legjobb esetben is egy teljes hónapot vesz igénybe, és több éven keresztül is tarthat. Érdemes azonban itt behozni az ügyvédi segítséggel történő ügyeket. Érdemes lehet például olyan esetben igénybe venni, hogyha valaki többfajta vezetői engedéllyel is rendelkezik. A különböző kategóriák tekintetében akár különböző eltiltásokról is lehet szó. Nem egy olyan esetről lehet hallani, hogy az ember bár elvesztette egy időre az ittas vezetés miatt a B kategóriás vezetői engedélyét, így az otthoni családi autót nem vezethette, azonban volt valamilyen magasabb rendű jogosítványa is, teherautó, teherszállításra alkalmas járműre, amit azonban szabadon tudott tovább vezetni. Így bár a közlekedés megnehezedett számára a mindennapok során, a legfontosabb, az állása mégis megmaradt és nem kellett egyetlen rossz döntés miatt még a munkájáról is lemondania. Ez különösen fontos, hiszen a büntetés általában nem csak eltiltással, hanem komoly pénzbírsággal is jár, így az ember mindenképpen szeretné megtartani az állását, hogyha arra lehetősége van. De az ittas vezetés ügyvédi segítsége akár egy egyszerű közúti ellenőrzés során is jól jöhet az ember számára. Jó lehet már ekkor tudnunk, hogyan érdemes cselekedni, viselkedni az ellenőrző személyekkel. Azt mondják, az ügyek nagyobb része már a kapitányságon eldől általában. Éppen ezért, már ekkor érdemes tudnunk, hogyan kell kezelni az ittas vezetés ügyét, amihez egy ügyvéd segítsége éppen jól jöhet az ember számára.

ittas vezetés ügyvéd1_5

Az ittas vezetés ügyvéd hozzájárulásával: mikor keressük fel és mire számítsunk?

A legfontosabb, hogy minél előbb keressünk fel egy ügyvédet, hogyha ilyen helyzetbe kerülünk. Az eltiltás mellett számíthatunk ugyanis pénzbírságra, sőt akár utánképzésben is részt kell vennünk bizonyos esetekben, amit minél inkább szeretne az ember elkerülni. Ehhez azonban jó stratégiára van szükség, így egy ittas vezetés ügyvédi segítsége elengedhetetlen. Persze az ügyek megoldódnak jogi személy hozzájárulása nélkül is, azonban sokkal rosszabb körülmények mellett. És hát nem mindegy, hogy az embertől a vezetői engedélyét egy teljes évre elveszik, vagy csak 4-5 hónapról van szó.

Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel sokkal kedvezőbb feltételek mellett zárulhat, így hát érdemes lehet igénybe venni ezt a szolgáltatást, és mindezt minél előbb.