Mit kell tudnunk az IVECO-ról?

IVECO_pic2

Cégtörténet, vásárlás, teherautók – minden, ami IVECO

Az IVECO egy 1975-ös alapítású olasz cég, amely ma már a világ egyik legnagyobb teherautógyártója és forgalmazója. A márka nem véletlenül vívta ki magának a tiszteletet, a hosszú évek kemény munkája meghozta a várt sikert, és ma már nem tudunk úgy néhány percnél tovább járni az utakon, hogy ne találkoznánk. Nézzük meg azonban, hogy Magyarországon milyen a márka elérhetősége, szervízlehetőségei és használt teherautókat hogyan tudunk elsőkézből vásárolni. Még érdekes lehet az is, hogy a gyártó milyen fejlett vásárló-követő rendszerrel rendelkezik, amely biztonságosabbá teszi az utakat, és segít a fennakadások elkerülésében, így erről is le szó bővebben. 

A magyar IVECO-elérhetőség, az Eco-Tech Vision Kft

Magyarországon az IVECO hivatalos viszonteladó partnere az Eco-Tech Vision Kft, amely hosszú évek óta foglalkozik ezekkel a járművekkel, és felkészült csapattal vár minden érdeklődőt, így először velük tartom érdemesnek a bemutatás megkezdését, hiszen mi az anyacéggel aligha találkozunk itthon. 

IVECO_pic3

A cég maga egyaránt foglalkozik használt autók és újak értékesítésével. Ez azonban nem minden, nem egy egyszerű eladó cégről van szó, hanem gyári alkatrészeket is forgalmaznak és persze szervizelnek is, így a járművek tulajdonosainak mindig van az országban elérhető alkatrész és javítási lehetőség. Ez nagyon fontos szempont a teherautó kiválasztása során, hiszen az ember nem szeretne heteket vagy akár hónapokat várni az egyes alkatrészekre, amíg külföldről megérkeznek, és a szakemberek hozzáértése is sokat számít abban, meddig használhatjuk biztonságosan az adott járművet. 

Mint az IVECO szerves része, ez a magyar forgalmazó is igyekszik minél jobban odafigyelni a környezetbarát működésre és cégfenntartásra. Maga a gyártó is nagy környezetbarát, legfőbb célja a szállítmányozás és építkezés mentesítése a károsanyag kibocsájtástól. Ez persze nem egy néhány napos kaland, messze van még attól a fejlettségünk, hogy mindent meg tudjunk oldani zero waste módon, kármentesen, azonban a számok csökkentése is hatalmas előrelépés, ami mellett az IVECO már kezdetektől elkötelezte magát. 

Amit tehát összességében a magyarországi képviseletről tudni érdemes, hogy egy környezetbarát, elkötelezett cég, amely támogatja a márka alapjait, forgalmazza a járműveket, minőséget kínál. Nem engedi el a vásárlók kezét a lezárt tranzakciók után sem, hanem folyamatosan nyomon követi a fejleményeket, segítséget nyújt a felhasználók számára, és szervízlehetőséget biztosít. 

Milyen járműveket tudunk vásárolni az IVECO-nál?

Az IVECO vállalata többfajta nagyjármű gyártásával és forgalmazásával is foglalkozik, legújabb modelljeik között megtalálható a Daily furgon és alváz, többfajta nagyobb teherbírású változó kapcsolatlehetőségeket biztosító teherautó, mint a közepes Eurocargo, vagy a nehezebb, ultramodern S-Way, X-Way darabok, de még buszok vásárlására is van lehetőség. 

IVECO_pic1

A teherautók modern kialakítása minden korszerűséget magába foglal, egészen a vezetőfülke kényelmességétől kezdve a könnyű és hatékony kapcsolódási lehetőségekig. A legtöbb modell könnyebb is lett, az össztömeg azonban nem változott a régebbi modellekhez képest, így nagyobb rakodási lehetősége is van a cégeknek és szállítóknak. A vezetőfülke kényelmessége tagadhatatlan. Modern kinézete egyből megragadja a tekintetet, és persze több tárolóhelyet kapott, ami a hosszú utaknál elengedhetetlen vezetést könnyítő lehetőség. Mégis, maga a fülke sokkal tágasabb és kényelmesebb lett, nincs bezártság érzete az embernek. Ennek másik oka, hogy a kilátási viszonyok is javultak, és jelentősen nagyobb teret lehet belátni az útból, ezzel elkerülve a balesetek kockázatosságát. A kisebb holttér mindenképpen az utakat és a vezetőket szolgálja, de az autózást is egy különleges élménnyé teszi összességében. A vezetés egyszerűbbé válik a kormányra szerelt funkciókkal, amelyeket a legtöbbet használunk vezetés közben, és bizonyos modelleken még az ablaktörlés is automatikusan történik, hogy a vezető minden figyelme az útra összpontosulhasson. A koncentrálást segítik a beépített kényelmes hálófülkék, ahol garantált a kipihentség elérése, így még biztonságosabbá válik a vezetés és fuvarozás. 

Az IVECO-ról összességében

Az IVECO teherautóiban tehát ott van minden. Nem csak az új modellek közül választhatunk, hanem használt autókat is vásárolhatunk egyenesen a cégtől, így biztosak lehetünk azoknak a megfelelő állapotában. És persze mindig ott van a felhasználói rendszer, ami önmagában is hatalmas segítséget jelent, hiszen az ember mindig tudja előre, hogy mikor érdemes ellátogatni várhatóan a szervízbe, így csökkennek a balesetek, és külföldi vagy hosszabb utakat is bátran vállalhatunk. Váratlan események persze mindig előfordulhatnak, de az IVECO-nál ennek a lehetősége minimalizálva van. Szóval, hogyha az ember professzionalizmusra és korszerűségre vágyik az autózás terén, ezt a céget mindenképpen érdemes kipróbálni, utána járni a fejlesztéseiknek és jobban megismerkedni az egyes modellekkel.