Ponyvás teherautó bérléssel semmi sem lehetetlen

ponyvas-teherauto-berles_pic2

A ponyvás teherautó bérlés előnyeiről

A ponyvás teherautó bérlés sokak számára ismerős lehet. Az egyik legjobb szállítási forma, amivel dolgozni lehet, hogyha az ember nem szeretne saját járművet, és elég széles körben alkalmazható ahhoz, hogy általánosságban jó döntés legyen. Ebbe fogunk most egy kicsit részletesebben is belemenni, megnézzük, hogy pontosan mire is használható egy ponyvás teherautó, mit tudunk vele szállítani, milyen mennyiségben és persze a bérlés folyamatáról sem árt néhány alapvető információt megtudni. 

Mi mindent tudunk szállítani ponyvás teherautó bérléssel?

A lehetőségek száma gyakorlatilag határtalan, hogyha a ponyvás teherautó bérlésről van szó. Általában vállalkozások nagyobb árumennyiség szállítására használják ezeket. Itt a termékek gyakorlatilag akármik lehetnek, amik csak beférnek. A lényeg persze az, hogy ne legyenek hőérzékenyek ezek a dolgok, így nem tartós élelmiszereket nem tudunk így szállítani, ahogy a nyári nagy melegben vékony műanyag dolgokkal sem érdemes kísérletezni. A raktérben még néhány celciussal melegebb is lehet, mint a levegőn, hogyha sokat van a napsütésben a jármű. A biztonság kedvéért nyáron, a nagyobb melegben, amikor az ember két perc alatt képes leégni, olyankor érdemesebb lehet a könnyen olvadó termékeket hűtőkocsival szállítani, amivel egy kényelmes szobahőmérsékleten tudjuk ezeket a dolgokat tartani. 

ponyvas-teherauto-berles_pic1

Persze magánszemélyként is tudunk szállítani, hogyha ponyvás teherautó bérlést veszünk igénybe. Remek lehetőség akkor, hogyha az ember saját magának szeretné megoldani a költözést, költöztetést például. Sokat spórolhatunk, hogyha nem kérjük profik segítségét ebben, persze ehhez az is kell, hogy egyrészt valaki a családban vagy az ismerősök között tudja is vezetni a járművet, másrészt persze mindenképpen szükség lesz néhány emberre ahhoz, hogy minden be lehessen pakolni. Minden háztartásban vannak olyan bútorok, amik felemeléséhez legalább három ember kell, de ha igazán hatékonyak szeretnénk lenni, akkor inkább négy. A költözés nem egyszerű dolog, de ha nagy a család, és sok az erős ember, akkor a ponyvás teherautó bérléssel sokkal egyszerűbb, gyorsabb és költséghatékonyabb megoldani a költözést.

Persze nem csak ilyen okból vehetjük igénybe a ponyvás teherautó bérlést magánszemélyként sem, mindig akad valami, amit az ember szállítana magának, az állatainak, a gazdaságnak vagy egyszerűen csak bútorokat vásárolva. 

A ponyvás teherautó bérlés folyamata

Mit is kell tudnunk a ponyvás teherautó bérlésről? A folyamat maga nagyon egyszerű, és semmi meglepőre nincs hozzá szükség. Részletes információkért érdemes ellátogatni az adott kölcsönző cég oldalára, ami kinéztünk, mert lehetnek kisebb-nagyobb eltérések is az egyes cégeknél. Alapvetően azonban elmondható, hogy általában csak személyi és céges iratokra van szükség, illetve persze a vezető személyére és annak vezetői engedélyére. 

Hogyha bérelni szeretnénk, akkor először keresnünk kell a közelben egy kölcsönzéssel foglalkozó céget, ahol van is lehetőség ponyvás teherautó bérlésre. Ehhez a legjobb barátunk, az internet segítségét tudjuk igénybe venni. Hogyha több választásunk is van, akkor sem kell kétségbe esni, a legtöbb honlap részletezi az árakat és a vezetői feltételeket, úgyhogy könnyű lesz a döntés. Sőt, még jó lehetőség is ez, hogyha az egyiknél éppen le van foglalva minden teherautó az adott időpontra, akkor még mindig ott van a másik hely, hogy a segítségünkre siessen. Budapesti célpontnak az alábbi céget tudom ajánlani: http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/. 

Szóval, ha már kinéztük a helyet, utána jöhet a jármű modellje. A méreteket tudom, nehéz lehet belőni, ilyenkor a számok helyett inkább a képek beszélnek, hogyha jól láthatók rajtuk az arányok. Azért általánosságban elmondható, hogy még mindig jobb a nagyobb rakteret választani a kisebb helyet, mert kétszer fordulni nagyobb távolságban helyhiány miatt még mindig sokkal rosszabb verzió, mintha a fél raktér üres ugyan, de legalább tényleg csak egyszer kell menni. Sokan próbálják kicentizni a méreteket, de nem tartom a legjobb ötletnek, mert a második kör sok idő, energia, az üzemanyag kétszeres használata, az üzemanyag kétszeres környezetrongáló hatása ennek az eredménye, és bár lehet, hogy spóroltunk egy keveset a bérleti díjon, azért összességében veszítettünk. 

ponyvas-teherauto-berles_pic3

Jó döntés-e a ponyvás teherautó bérlés?

A ponyvás teherautó bérlés mindenképpen jó döntés azonban, sok kellemetlenségtől képes az embert megkímélni. Általában az egyetlen igazán jó lehetőség, sokkal okosabb ötlet, mint kölcsön kérni valaki teherautóját, vagy futárcég szállítását igénybe venni. Habár több vele a munka is, azonban ezt sokan nem bánják, elvégre számukra fontos a szállítás vagy költözés, úgyhogy megéri a cipekedést és azt a néhány nap szabadságot. Maga a folyamat is egyszerű, ahogy azt már korábban is írtam, úgyhogy az embernek könnyű dolga lesz. Ha lejárt a bérlés ideje, csak annyi lesz már a dolgunk, hogy épségben visszajuttassuk a járművet a telephelyre. Összességében tehát, a ponyvás teherautó bérléssel rosszul nem járhat az ember, ha valamilyen szállítási feladatról van szó.