Télen és nyáron is mosó szárítógép

mosó szárítógép1_3

A mosó szárítógép előnyeiről az évszakok függvényében

Hogyha az ember még soha nem használt mosó szárítógépet, akkor bizonyára nem is tudja, mi mindent hagy ki, amit nem érdemes. Az otthoni hagyományi szárítási módszerek nem csak elavultak, de időigényesek, és sok hátránnyal is rendelkeznek, amitől az ember szeretne minél hamarabb megszabadulni. Mégis, sokan nem fektetne be némi pénzt egy ilyen gépbe, ami nagy hiba, mert sokkal könnyebbé teheti az ember életét, hogyha már van egy ilyen az otthonában. Most beszélni fogunk arról, hogy általánosságban milyen előnyei vannak a géppel való szárításnak, a kettős célú háztartási eszköz alkalmazásának önmagában, és persze megnézzük, hogy az évszakok függvényében milyen előnyei vannak egy ilyen termék választásának. Remélem, hogy a bejegyzés végére mindenki úgy fogja érezni, hogy egyszer be kell szereznie egy ilyen terméket, mert nagy súlyt vehet le az ember válláról, hogyha hasznos gépekbe fekteti a pénzét a makacsság tartása helyett. 

mosó szárítógép1_4

Miért jó döntés a mosó szárítógép télen?

A mosó szárítógép télen az egyik lehető legjobb döntés. Nem csak ugyanannyi helyet foglal, mintha csak mosógépünk lenne, de még extra helyet is meg tud spórolni nekünk a lakásban. Télen persze ugye bent szárítunk hagyományosan, ilyenkor nagyon be kell osztani, hogy mit mikor és ki mos, mert könnyen baj lehet abból, hogyha valaki nem tud alkalmazkodni vagy nem tartja be az adott időpontot. Persze ez is csak egy bizonyos pontig alkalmas a szárítás hatékony kezelésére, amikor az ember ott áll, és egy szárítón kell három, vagy akár négy ember heti adagját teregetni, akkor már felmerülhetnek kérdések, hogy ez egyáltalán lehetséges-e. Főleg a kisebb lakásban okoz ez nagy problémát, ahová nem fér be több szárító, de közben nincs elég radiátor vagy fűtőtest sem ahhoz, hogy az ember oda teregethesse a maradékot, és azok meg is száradjanak időre. A kis lakásban ráadásul nagy hátrányt jelent a szag terjedése. Ezek tiszta ruhák ugyan, de egy idő után kellemetlen kipárolgásuk van, amit senki sem szeret. A pára persze jót tesz egy kicsit, mikor az ember meg van fázva, és szüksége van a torkának arra, hogy ne legyen túl száraz a levegő, ehhez azonban már elég egy vizes póló is a radiátoron, nem kell egy-két adag mosott ruha. 

Egy idő után a pára persze penészedést okozhat, amire sokan allergiások, és a ház minőségének sem tesz jót, illetve egy újabb szagos problémát jelent, amit azért érdemes lehet egy idő után megoldani. 

A téli szárítás legnagyobb hátránya mégis az időhiány. Nyáron még valamennyire előnyös is lehet saját kézzel teregetni, olyankor egy délután is elég arra, hogy megszáradjon a ruháink nagy része, de télen legalább két-három, ha nem több napot rá kell áldozni arra, hogy újra felvehessünk egy-egy darabot. Mindenkinek megvan a kedvenc munkába járós nadrágja például, amit nem szívesen cserél le, mégis kénytelen lesz, hogyha nem szárad meg még egy hétvége alatt sem a nadrág, amiben a legjobb elindulni otthonról. Ilyenkor egy mosó szárítógép az, ami megoldja a problémát. Akár azonnal, hogyha szeretnénk szétnézni a termékek között: https://hu.gorenje.com/termekek/mosas-szaritas/moso-szaritogepek/c/gowash03

A mosó szárítógép előnyeiről nyáron

Nyáron azért jobb a helyzet, ahogy azt már írtam is az előző címszó alatt. Ilyenkor azért lehet kényelmesen szárítani, a paplanok és párnák is jó illatot kapnak, hogyha kitesszük őket egy kicsit. A Nap erejének egyébként van egy kisebb fertőtlenítő hatása is, így mindenképpen ajánlott már csak ezért is próbálkozni vele. Nagy hátránya azonban, hogy egyben szívja is a ruhák színét, úgyhogy a drágább színes darabokat annyira nem érdemes ide tenni, legalábbis biztos nem színükre fordítva. A Nap további előnye, hogy éppen a szívó hatásánál fogva fehér pólókból és ingekből a halvány foltokat képes kiszívni, azonban túl látványos eredményre ne számítsunk. 

mosó szárítógép1_1

Mégis mi értelme van tehát egy mosó szárítógépnek, hogyha nyáron ilyen egyszerű a mosás? Nos, először is azért, mert nem mindig van nyár, és azért, mert nyáron sem mindig van jó idő. Nem ritka az sem, hogy mindennap esni fog júniusban, de Medárd napjától fogva akár negyven napon keresztül is várhatunk záporokra, zivatarokra. Ne utáljuk ezeket, a veteményesnek és a magyar termelőknek jó, a jó gazdaság pedig számunkra is pozitívan hat vissza egy idő után. Ami azonban mégis bosszantó lehet persze az, hogy a kiterített ruhák eláznak, az eső koszos, mégsem az az öblítős jó illat, amit szeretnénk. Gyorsan le kell kapkodni a ruhákat, és aztán tíz perccel később megint húsz percen át teregetni, mert ennyi is volt az eső. Na de előfordulhat, hogy egy ilyen akár napi három-négyszer is megesik. Kinek van erre ideje? Ilyenkor is jó lehet tehát inkább a mosó szárítógépre szavazni. 

A mosó szárítógépről bővebben

A mosó szárítógépnek sok előnye van. Nem csak kényelmes és hasznos, de több szempontból is jó döntés. Nem foglal el két eszköznyi helyet, olyan, mintha csak egy mosógépünk lenne. A ruhákat így ki sem kell szednünk a dobból, máris indíthatjuk a szárító programot. A mosó szárítógépek csak alig kerülnek többe, mintha az egyik gépet vennénk, de sokkal többet tudnak. A mosó szárítógép szárító része minden tekintetben képes megkönnyíteni az életünket, ezért nem érdemes kihagyni a lehetőséget, ami minden évszakban megkönnyítheti a házimunka elvégzését.